Patiënt van de week: Kitty en Katty - 17 oktober tot 23 oktober

Patiënt van de week: Kitty en Katty

Dinsdag kwamen de kittens Kitty en Katty bij ons op consultatie. De kittens zijn ongeveer 4 weken oud. Ze werden door de opvangmama binnengebracht nadat ze steeds minder begonnen te drinken, hiernaast zaten ze ook laag van gewicht. Tijdens de consultatie werd er al snel gemerkt dat ze hypothermie hadden, ze hadden een temperatuur van 36.7°C. De normale temperatuur van een kat ligt tussen de 37.5°C en de 38.5°C. Toen ze werden gewogen zat de kleinste op 155 gram en de grootste op 170 gram.

Ze werden direct opgenomen en in een warme couveuse gelegd. Doorheen de dag werden Kitty en Katty om de 2 uur gevoed met de papfles. Zo kregen ze ook elke keer een volledige check-up.

Naarmate de avond vorderde heeft assistente Paulien ze mee naar huis genomen voor ze s ’nachts de verdere zorgen te kunnen geven. De kittens moesten om de 2 uur hun melk krijgen. Hier zijn ze uiteindelijk zelfstandig beginnen te eten van een platte mousse, wat heel positief nieuws was.

De dag vorderde en de kittens deden het heel goed. Ze zaten op een lichaamstemperatuur van 38.3°C en wogen beiden al ongeveer 200 gram. Ze waren terug actief en volop aan het spelen in de couveuse. Hiernaast dronken ze goed hun melk en aten ze af en toe zelfstandig.

De dierenarts besloot dus om de opvangmama het goede nieuws te brengen. De kittens mochten naar huis met de nodige nazorgen.


We wensen jullie nog veel succes Kitty en Katty!

Kittens Kitty en Katty