Honden en katten

Wij bieden u volgende diensten aan:

Algemene diergeneeskunde:

U kan bij ons terecht voor consultatie bij algemene problemen en ziekte, advies bij een nieuw huisdier, vaccinaties, fokkersbegeleiding, gedragsproblemen, seniorscreening bij oudere katten en honden, identificatie en registratie van dieren, enz...


Chirurgische ingrepen:

Alle chirurgische ingrepen worden in alle zorgvuldigheid uitgevoerd, waarbij uw dier continu gemonitord wordt (zuurstofgehalte, ademhaling, hartslag, temperatuur, CO2 verzadiging...). We werken steeds met gasanesthesie voor een snelle en vlotte post-operatieve recuperatie.

Volgende ingrepen worden bij ons op de praktijk uitgevoerd:

Castratie, sterilisatie, pyometra verwijderen, keizersnede, wegname gezwel/tumor, ooglidcorrectie, wondreconstructie/wondhechting, verwijderen anaalklieren, verwijderen blaasstenen/andere blaaschirurgie, bioptname lever/darmen/maag, verwijderen vreemd voorwerp in maag/darmen, gastropexie (preventief vastleggen maag), amputatie poot/staar/oor bij onomkeerbare verwonding/ziekte, oorhaematoom,...


Tandverzorging:

Wij beschikken over een detartratietoestel om op professionele wijze het gebit van uw huisdier te reinigen, detartreren (tandsteen verwijderen) en te polijsten.

Voor ons is een goede mondhygiëne bij uw dier erg belangrijk. Dit voorkomt mondinfecties, andere lichaamsinfecties en complicaties bij dieren met hartproblemen. Een gezonde mond is de basis voor een goede algemene gezondheid!

Ook voor tandverzorging "tips en tricks" kan u bij ons terecht. Wij raden sterk aan al te oefenen op gebitsonderhoud bij uw pup of kitten.


Diagnostiek:

  • Bloedanalysetoestel: Hiermee kunnen we rode & witte bloedcellen, glucose en orgaanfuncties bepalen.
  • Urine-analysetoestel: Hiermee kunnen we een volledige urinescreening uitvoeren, bacteriën opsporen, determinatie van urinesediment uitvoeren en aanwezigheid van eiwitten kunnen opsporen, enz...
  • Microscopie: voor microscopisch onderzoek van gezwelletjes, oorontstekingen, huidproblemen,...
  • Medische beeldvorming: RX en Echografie

Individueel voedingsadvies:

Wij evalueren de specifieke noden en/of problemen van uw huisdier en stemmen de meest geschikte voeding hier op af. Wij werken met verschillende voedingsmerken, waarbinnen we steeds de meest gerichte keuze kunnen maken en rekening kunnen houden met de beste prijs/kwaliteit verhouding.


Hospitalisatie:

Indien uw huisdier te ziek is om thuis verzorgd te worden of uw huisdier acuut opgenomen dient te worden, zijn wij voorzien van een aparte ruimte die geïnstalleerd is met warmtelampen / warmtematjes, infuuspompen en een camera. Ook hebben wij een zuurstofcabine om dieren tot 10kg in op te nemen bij acute zuurstofnood.


Moeilijk te hanteren dieren bij het trimmen kunnen hier onder verdoving geknipt of geschoren worden.

Wij verwijzen u door, indien nodig, naar gespecialiseerde klinieken voor gespecialiseerde RX, Echo, CT, MRI en endoscopische onderzoeken en/of specifieke chirurgische ingrepen (orthopedie, neurochirurgie,..).

Honden en katten
Honden en katten
Honden en katten
Honden en katten
Honden en katten
Honden en katten