Konijnen en knaagdieren

Wij bieden u volgende diensten aan:

Algemene diergeneeskunde:

​​U kan bij ons terecht voor consultatie bij algemene problemen en ziekte, advies bij een nieuw huisdier en vaccinaties.


Chirurgische ingrepen:

Alle chirurgische ingrepen worden in alle zorgvuldigheid uitgevoerd, waarbij uw dier continu gemonitord wordt (zuurstofgehalte, ademhaling, hartslag, temperatuur, CO2 verzadiging...). We werken steeds met gasanesthesie voor een snelle en vlotte post-operatieve recuperatie.

Volgende ingrepen worden bij ons op de praktijk uitgevoerd:

Castratie, sterilisatie, pyometra verwijderen, keizersnede, wegname gezwel/tumor, ooglidcorrectie, wondreconstructie/wondhechting, verwijderen blaasstenen/andere blaaschirurgie, verwijderen vreemd voorwerp in maag/darmen, amputatie poot/staar/oor bij onomkeerbare verwonding/ziekte,...


Tandverzorging:

Wij beschikken over de juiste materialen om op professionele wijze het gebit van uw huisdier te kunnen behandelen. Indien nodig worden er soms RX foto's gemaakt.


Hospitalisatie

Indien uw huisdier te ziek is om thuis verzorgd te worden of uw huisdier acuut opgenomen dient te worden, zijn wij voorzien van een aparte ruimte die geïnstalleerd is met warmtelampen/warmtematjes, infuuspompen en een camera. Ook hebben wij een zuurstofcabine om dieren tot 10kg in op te nemen bij acute zuurstofnood.


Voedingsadvies

Indien u meer wenst te weten over de samenstelling van een correct rantsoen voor uw konijn, kan u een kijkje nemen bij "Nieuws" - voedingsadvies voor konijnen.


Diagnostiek:

  • Bloedanalysetoestel: Hiermee kunnen we rode & witte bloedcellen, glucose en orgaanfuncties bepalen.
  • Urine-analysetoestel: Hiermee kunnen we een volledige urinescreening uitvoeren, bacteriën opsporen, determinatie van urinesediment uitvoeren en aanwezigheid van eiwitten kunnen opsporen, enz...
  • Microscopie: voor microscopisch onderzoek van gezwelletjes, oorontstekingen, huidproblemen,...
  • Medische beeldvorming: RX en Echografie
Konijnen en knaagdieren
Konijnen en knaagdieren
Konijnen en knaagdieren
Konijnen en knaagdieren
Konijnen en knaagdieren
Konijnen en knaagdieren